Selecteer de taal

Ik vind het mooi als mijn foto's gezien worden en moedig dus aan om ze te gebruiken. De rechten van de foto's op deze site zijn van mij en bij gebruik in publicaties is mijn toestemming dus nodig. Wil je de foto's op deze site gebruiken, stuur dan een bericht via het contactformulier om mijn toestemming te vragen en eventueel een afspraak over een vergoeding te maken.

De foto's zijn in een hoge resolutie (tot ca. 80 MP) beschikbaar.

Van zwart-wit foto's maak ik zelf analoge afdrukken op barietpapier tot een formaat van 50 bij 60 cm. Kleurenfoto's kan ik zelf printen op barietpapier tot A2-formaat. voor grotere formaten moet een lab ingeschakeld worden. Wil je informeren naar de kosten van een afdruk, neem dan contact op via het contactformulier

 


P1030531 

Herman Schartman fotografeert stadslandschappen. In een stadslandschap lees je de geschiedenis van grote economische, sociale en politieke bewegingen, van de plannen die men er mee had en de mate waarin die zijn geslaagd, maar ook van de acties die bewoners en voorbijgangers hebben achtergelaten, lang of heel kort geleden. Als je beter kijkt stel je jezelf steeds meer vragen over de verhalen waarvan je de sporen ziet. Het is niet mogelijk om een stadslandschap twee keer hetzelfde te fotograferen: telkens als je terug komt is er iets veranderd.

Hij werkt met een analoge technische camera en sinds kort ook met een digitale camera met een shift-lens. Veel detail en een rechte compositie zijn kenmerkend voor zijn foto's.

Herman is lid van de Bondsmeesterklasse van de Fotobond en van De Haagse samenwerkende fotografen. Werk van hem is gepubliceerd op de website Urban Landscapes en op het Twitter- en Tumblr account van Landscape Stories. Hij was jurylid van de Bondsfotowedstrijd 2017 en Foto Individueel in 2019, landelijke fotowedstrijden van de Fotobond.

Een aantal van mijn inspiratiebronnen zijn te vinden bij de Links.

Ik dank Michel Boerkamp voor zijn hulp bij het maken van deze site, en Dian Colet van Joomla Webdesign Dussen voor zijn hulp bij het vernieuwen ervan.