Selecteer de taal

frankvdsalm 1280x963

Ik volg met veel plezier een workshop met Frank van der Salm. Hij geeft mij waardevolle feedback op mijn werk en spoort me aan om meer mensen in mijn landschappen te zetten (!). Ook laat hij zien hoe hij zelf werkt. Ik vestig hier graag de aandacht op zijn wereldwijde, geabstraheerde blik op het stedelijk landschap.

 

 

willemvandenhoedIk ken Willem van den Hoed van een presentatie bij de BMK-groep en was meteen gegrepen door zijn werk. Hij construeert uitzichten op het stedelijke landschap vanuit een hotelkamer. Hij bouwt zijn beelden op uit vele digitale detailopnames en hij ontwerpt het uitzicht zoals hij het wil zien.

5f6cf2aa8d10abdc3b4cd753 brutal poland lodz manhattan

Zupagrafika zijn de in Polen wonende fotografen en ontwerpers David Navarro en Martyna Sobecka, die een hulde brengen aan de brutalistische architectuur in (vooral) voormalig communistisch Europa. Dat doen ze met mooie foto's ook met bouwplaten. De foto's van gebouw, bouwplaat en bewoners op hun site zijn ook geweldig! En ik heb dezelfde flat hier gefotografeerd.

frankherfortimperialpomparchitecturerussia39 768x573

Ik ontdekte Frank Herfort door een tip van Luut. Hij is een Duitse fortograaf die vanuit Moskou werkt. Hij heeft een sterk gevoel voor het absurde. Kijk vooral zijn Russian Fairy Tales en Imperial Pomp!

riostradanovabookLuca Campigotto maakt fantastische nachtfoto's, onder andere van Venetië , dat hij ontdoet van alle cliché's

'hvdMeerIk volg Hans van der Meer al een tijd en telkens is zijn werk weer een bron van plezier en inspiratie. Zijn 'Nederland uit voorraad leverbaar' is een voorlopig hoogtepunt. Ik bewonder het vermogen om zulke goede beelden te maken van situaties die mij zo vertrouwd zijn dat ik eraan voorbij loop.

UPL001535654 largeHans Aarsman is een groot voorbeeld in het zoeken naar foto's zonder een al te duidelijk verhaal, schijnbaar 'toevallige' beelden. Helaas fotografeert hij niet veel meer maar schrijft hij vooral over foto's. Hier beschrijft hij waarom hij zijn hele werk gratis laat downloaden. Dat spreekt mij zeer aan.

polatAhmet Polat maakte indruk op ons toen hij jaren geleden bij de haagse op bezoek was. Daarna maakte hij internationaal carriëre en was hij Fotograaf des Vaderlands. Mooie straatbeelden uit de haagse Schilderswijk en Istanbul, maar ook modelfotgrafie voor de Turkse Vogue.

massimo vitaliMassimo Vitali maakt indrukwekkende overzichtsbeelden van stranden, disco's en andere plekken waar veel mensen bij elkaar komen, vaak vanaf een steiger in zee waardoor het landschap achter het strand een prachtige rol meespeelt. Helaas vielen zijn afdrukken die ik in Foam in Amsterdam zag een beetje tegen.

De foto's van Jean Chrisjean christophe ballottophe Ballot zag ik in Parijs. Ik bekijk zijn boek Urban Landscapes nog steeds graag. Zijn site geeft een mooi compleet overzicht van zijn werk.

HinterhofOliver Boberg fotografeert maquettes van door hem gebouwde sites. Wat mij betreft heeft hij het discours onder fotografen over de wenselijkheid van een witte lucht definitief beslecht. Hij maakt soms ook bewegend beeld van zijn sites.

hans op de beeckHans Op De Beeck is een kunstenaar die onder andere werkt met maquettes en filmbeelden. Ik ben erg geintrigeerd door de scenes die hij bouwt en creërt. Een prachtige site waar je de tijd voor kunt nemen! Zijn tenstoonstelling in het Gem in Den haag met als hoogtepunt Location(5) staat in mij geheugen gegrift.

FASTENAEKEN2Gilbert Fastenaekens is een grote inspiratiebron voor mijn nachtfotografie geweest, vooral via het boek Stadslandschappen waarin hij met drie andere fotografen Rotterdam fotografeerde.

elementsHans Wildschut maakt strak gecomponeerde en zorgvuldige foto's van het stedelijke landschap. Zijn nachtfoto's zijn zeer de moeite waard. Een presentatie van zijn werk in Leidschendam staat mij nog zeer helder voor de geest. Zijn site is een feest om te bezoeken, er staat veel op en ik blijf er in ronddwalken.

crewdsonGregory Crewdson gaat het stedelijke landschap met een complete lichtploeg te lijf. Hij maakt er sfeervolle filmstills mee die verwijzen naar een raadselachtig verhaal. Zijn enorme afdrukken zijn spectaculair, ik zag ze in het fotomuseum in Den Haag. Zie ook deze mooie blog van Hanna Jansen over hem.

burtynskyEdward Burtynsky fotografeert onze ecologische voetafdruk in esthetische, groots opgezette beelden. De film 'manufactured landscapes' en een grote tentoonstelling van zijn werk in Helmond hebben veel indruk op mij gemaakt

De Haajacmoster092015 grootgse is al jarenlang mijn fotoclub. Wij volgen elkaars fotografische ontwikkeling al jarenlang en dat is boeiend en inspirerend.

B1 Emptiness Neuer Heimat Paul SchotIk ben een trots en enthousiast lid van de Bondsmeesterklasse van de fotobond. Ik ontmoet er fotografen die zeer uiteenlopende stijlen van fotografie beoefenen en vind de uitwisseling altijd inspirerend.

urban landscapesDe Urban Landscapes website van Peter Marshall en Mike Seaborne laat een mooie verzameling series van verschillende urban landscape-fotografen zien. Er staat ook een serie van mij op.

Luut MIMGP1592ol Lous is mijn fotografische compagnon. We gaan regelmatig samen op expeditie en hebben samen de geheimen van de technische camera ontdekt. Dit is zijn site.